V budově Úřadu městské části bude ordinace dětského lékaře

Do budovy Úřadu městské části v ulici U Meteoru se nastěhuje ordinace dětského lékaře. Jak vidíte na fotce už chybí jen vrátka – po řadě měsíců, kdy se upravovaly prostory, vedení Prahy 8 na svém středečním jednání schválilo pronájem ordinace pro MUDr. Jakoubka. Tato ordinace byla až do července minulého roku kousek od zastávky tramvaje Libeňský zámek. Teď se vrátí zpátky do Libně, tentokrát do “teskáče” v ulici U Meteoru, jen kousek od bílého domu. Věřím, že to je jistě dobrá zpráva pro rodiče z Libně.

To ale není všechno. Rada schválila také:

• účetní závěrky základních a mateřských škol a také organizací, které městské část zřizuje,
  • účetní závěrku městské části Praha 8,
  • čestné prohlášení pro Konsorcium Rohan,
  • výzvu k podání nabídky v rámci výběru provozovatele mobilních kluzišť, záměrem je vybrat provozovatele až do konce března 2027,
  • pronájem části pozemků při ulici Kandertova, při ulici Povltavská, při ulici Opálkova
  • prodloužení pronájmu pozemků mezi ulicemi Rohanské nábřeží a Sokolovská
  • nesouhlas s prodejem části pozemku při ulici Na rozhraní a to z důvodu úbytku zeleně, s prodejem části pozemku při ulici Šimůnkova a s pronájmem části pozemku při ulici Horňátecká a částí pozemků v ulici Svídnická,
  • nesouhlas se zápisem stavby garáže na část pozemku v oblasti Labuťka,
  • nesouhlas se směnou pozemku v oblasti Bendovky v Bohnicích, neboť se jedná o nezastavitelné území zeleně, nad kterými by si mělo hlavní město nechat majetkovou kontrolu, úpravy finančního plánu zdaňované-hospodářské činnost na letošní rok,
  • schválení dodatku ke smlouvě o úklidu psích exkrementů - rozšířen bude úklid v parku Dlážděnka
  • rozpočtová opatření - navýšení došlo například u mezd pro zaměstnance škol a školských zařízení téměř o 28 milionů a dále pak třeba v oblastech kultury a v investicích, například na výstavby fotovoltaiky na školách,
  • čerpání z fondu investic pro ZŠ a MŠ Ústavní z důvodu pořízení interaktivních panelů,
  • souhlas s návrhem majetkových převodů v oblasti Stadionu Mládeže na Palmovce,
  • řadu smluv na pronájmy bytů v majetku městské části.

Příští týden ve středu nás čeká jednání zastupitelstva, rada už ale začíná připravit i to červnové, které se uskuteční v pondělí 19. června.