Středeční zastupitelstvo schválilo rozpočet pro rok 2021. Opět není koncepční a postrádá hlubší myšlenku

Současné vedení MČ Praha 8 v čele s ODS pokračuje v trendu té předchozí a snižuje už takto tenké finanční rezervy, tentokrát o zhruba 200 milionů korun. Na začátku volebního období v listopadu 2018 se rada kasala, jak bude šetřit a snižovat náklady, ale jak se říká “skutek utek“. Můžeme si položit otázku jestli to je de facto tím, že členem hlasovací koalice je i hnutí ANO z koalice minulé, které tento trend se svými partnery nastartovalo.

„Postupné “projídání zásob” není řešením. Řada nákladů by se přitom dala ušetřit například přechodem jednotlivých odborů na digitální agendu, sdílením prostředků mezi odbory a městskými částmi a důslednějším dohledem nad hospodařením s prostředky městské části,“ vysvětluje předseda zastupitelského klubu Michal Novák.

My považujeme za důležité vytvoření dlouhodobého udržitelného finančního plánu v době, kdy se dá očekávat snížení přílivu prostředků ze státní pokladny a další nutná opatření v souvislosti s pandemií nemoci Covid-19.