Nová základní škola na Rohanském ostrově zná svojí podobu

Vzhledem ke stále se rozšiřující výstavbě na Rohanském ostrově, v Karlíně a na Invalidovně je nutné myslet i na zajištění dostatečné občanské vybavenosti, stávající školské budovy již nestačí a jsou na hraně kapacity. Praha 8 proto vyhlásila architektonickou soutěž a připravuje výstavbu nové základní školy – to samozřejmě podporujeme a zavazujeme se, že novou školu na Rohanském ostrově v příštích letech postavíme. Bude mít 27 tříd.

Základní škola Rohanský ostrov (vítězný návrh)

Vítězem soutěže se stalo studio A X X I, které získalo nejlepší hodnocení z celkově šestnácti přihlášených projektů.

• tým: Luděk Šimoník, Jan Stolek, Krystof Foltyn, Ivo Stolek
  • vizualizace: Janoušek & Havlíček Visualisations, Pixbakers

“Svou orientací škola plně využívá výhledy do obou navazujících parků, jejichž charakter je reflektován architektonickým členěním domu. Zvýšená platforma navazující na “parkové náměstí” se stane významným orientačním prvkem v území a místem setkávání dětí, rodičů i široké veřejnosti,” říká vítězné studio.

Vizualizace venkovní části bazénu

Na druhém místě skončilo studio IGLOO ARCHITEKTI.

Základní škola Rohanský ostrov (2. místo)

V našem programu pro komunální volby 2022 prosazujeme co nejdostupnější vzdělání, které rozvíjí přirozenou tvořivost. Chceme pomoci dětem objevovat jejich potenciál a lépe vyhodnocovat možnosti, které jim doba nabízí.

Jak bude vypadat nová škola na Rohanském ostrově? Praha 8 vypisuje architektonickou soutěž
18.01.2022

Předmětem soutěže o návrh je návrh architektonického řešení včetně interiéru základní školy Rohan, Praha 8 o velikosti 3×9 tříd, včetně příslušného zázemí a vybavení, tedy zejména specializovaných učeben, tělocvičen a sportovišť, učitelských bytů, kuchyně a...