Ne výstavbě! Podpořili jsme demonstraci proti demolici včel v Ďáblicích

Dnes odpoledne jsem se zúčastnil demonstrace proti demolici včel v Tanvaldské, kterou pořádal spolek Krásné Kobylisy. Společnost CPI miliardáře Radovana Vítka tu prosazuje výstavbu věžáků, které tu ale nikdo nechce a navíc jsou i v rozporu i se schválenou územní studií.

Před rokem se mi podařilo prosadit usnesení zastupitelstva Prahy 8 jehož součástí je, že chceme, aby ďáblické Včely i nadále zůstaly místy, která budou sloužit jako centra obchodů, služeb a komunitního života. Teď to vypadá, že to je na dobré cestě a věžáky se stavět skutečně nebudou. Ale nechci to zakřiknout.

Je skvělé, že v Praze 8 to má podporu koalice i opozice. Vše se ale bude ještě projednávat 24. října na zastupitelstvu hlavního města. Já tam určitě sousedy z Kobylis přijdu podpořit.

Zastupitelstvo Prahy 8 na návrh Pirátů odmítá demolici Včel v Ďáblicích a žádá CPI Reality, aby dodržovala platnou územní studii
13.09.2023

Tohle usnesení bylo jednomyslné. Zastupitelstvo MČ Praha 8 na můj návrh přijalo usnesení, že městská část nesouhlasí s demolicí objektů okrskového centra občanské vybavenosti (tzv. Včel) v Tanvaldské ulici. Zapsaná územní studie sídliště Ďáblice deklaruje,...