Vraťme zemi budoucnost. Zahajujeme kampaň do sněmovních voleb

18. 05. 2021
Vraťme zemi budoucnost. Zahajujeme kampaň do sněmovních voleb

Koalice Pirátů a Starostů dnes oficiálně zahájila kampaň do sněmovních voleb. Do těch jde s heslem „Vraťme zemi budoucnost“. Během tiskové konference vystoupilo všech 14 krajských lídrů, kteří představili společné programové priority. Mezi ně patří vyvedení země z krize, modernizace ekonomiky i podpora podnikání či inovací, férové daně, dostupné zdravotnictví, školství pro 21. století, průhledné fungování států bez korupce nebo ochrana naší krajiny a pitné vody. Akci u pražského Rudolfina moderovali předseda Pirátů Ivan Bartoš s předsedou Starostů Vítem Rakušanem.

I když jsme na Praze 8 každý na “jiné straně barikády” - my v opozici a STAN v koalici, budeme a chceme spolupracovat – společně jsme dnes rozdávali koaliční listy, vidět jste nás mohli třeba na Florenci, Palmovce, Kobylisích či Ládví. Společně budeme v příštích měsících stát u volebních stánků. Shodli jsme se na tom, že spolupráce v případě sněmovních voleb má smysl. Potvrzují to třeba předseda Pirátů v Praze 8 Martin Štěrba, radní naší městské části za STAN Tomáš Hřebík, pirátský poslanec Ondřej Profant a pirátský zastupitel Jan Hamal Dvořák.

“Spojení do blížících se voleb do Poslanecké sněmovny určitě vítám. Zkušenosti starostů a pirátská energie mohou být tím, co skutečně nakopne v příštích letech naší zemi k lepšímu,” říká předseda Pirátů v Praze 8 Martin Štěrba.

“Toto spojení je logickým důsledkem předchozí spolupráce. STAN s námi sdílí důležité hodnoty jako jsou férovost, otevřenost politika řízená daty a vizi budoucnosti státu, který není montovnou ale mozkovnou,” říká pirátský poslanec z Prahy 8 Ondřej Profant.

“Spojení je smysluplné. Může vzniknout synergická síla, můžeme oslovit široké spektrum lidí od maturantů až po seniory a máme potenciál vnést do politiky svěží vítr, protože ostatní strany už šanci dostaly a bohužel zklamaly,” říká radní MČ Praha 8 za STAN Tomáš Hřebík.

“Když jde o to hájit občany proti zlovůli mocných, vítám všechny spojence. Čeká nás řada nelehkých úkolů včetně zpřesnění pravomocí prezidenta,” říká pirátský zastupitel MČ Praha 8 Jan Hamal Dvořák.

Celé znění programu, které obsahuje téměř sedm desítek bodů, je k vidění na společném webu www.piratiastarostove.cz.

My máme odvoleno. A co vy?
08.10.2021

My máme odvoleno. A co vy?

Začaly volby do Poslanecké sněmovny. V mnohých volebních místnostech vznikají už od 14 hodin fronty. Chodí mladí i starší. Věříme, že ty výsledky pak budou stát za to. A že naše země začne mít konečně...