V Karlíně se budou děti možná učit v bývalé hospodě a poště

Školní třídy v hospodě a v bývalé poště. Ano, i to je realita se kterou přišel místostarosta pro školství Matěj Fichtner z ANO.

Zdá se se vám to zvláštní? Kvůli nedostatku prostoru v Základní škole na Lyčkovo náměstí v Karlíně by se děti měly v příštích letech učit i jinde než mimo školní zdi. A v úvahu připadají prostory po poště na Karlínském náměstí a pak prostor, kde bývala tradiční Karlínská pivnice na rohu Březinovy a Sovovy ulice.

Na jednu stranu je fajn, že se hledá záložní plán, kam se školními třídami, když škola na Lyčkovo náměstí praská ve švech. Na stranu druhou si myslím, že je třeba přemýšlet více koncepčněji. Nebylo by třeba lepší se domluvit na dočasném využití nevyužitých kancelářských ploch v Karlíně než v bývalé hospodě?

Já rozhodně podporuju rychlé řešení, aby děti z Karlína nemusely jezdit školy někam jinam. Nicméně chápu i ty z Březinovy ulice, kteří se bojí, že v bývalé hospodě nebudou školáci, ale třeba fitko, o kterém se mluví už několik let. Co si myslíte vy?