Starosta Gros a ODS vyhlásili bizarní soutěž o bodné nože a pistole

11. 03. 2022
Starosta Gros a ODS vyhlásili bizarní soutěž o bodné nože a pistole

Možná jste zaregistrovali, že starosta Ondřej Gros z ODS vyhlásil novou soutěž Moje česká vlajka. Byť by se díky masivnímu sdílení na sociálních sítích MČ Praha 8 a v různých skupinách mohlo zdát, že jde o soutěž městské části, není to pravda. Jedná se o aktivitu primárně osmičkové ODS.

Moje česká vlajka je výtvarná soutěž, ve které mají účastníci libovolným způsobem výtvatně ztvárnit českou vlajku. Může se jí zúčasntit každý a jednou z cen, jenž mohou vyhrát účastníci od 13 let, je třeba dýka s 19 cm dlouhou čepelí, která je popisována jako “Tichý zabiják”. Držitelé zbrojního průkazu mohou vyhrát dokonce pistoli.

“Zdá se, že jde o aktivitu spojenou s blížícími se komunálními volbami. Myšlenka dělat soutěž inspirovanou a motivovanou národní hrdostí a českou národní vlajkou zase tak špatná není, provedení a ceny jsou ale zcela mimo. Nechat soutěžit děti o nože a dospělé se zbrojním průkazem o pistoli ve hře, kdy mají kreslit a tvořit s motivem české státní vlajky, je zkrátka bizár,” říká předseda Pirátů v Praze 8 a lídr v komunálních volbách Martin Štěrba.

Nad soutěží se pozastavili i občané na sociálních sítích.

“Právě tyhle dny se dějí první případy šikany Rusů a Bělorusů (včetně dětí a těch, co tu žijí už roky a s konfliktem nesouhlasí), vzrůstá napětí vůči uprchlíkům z Ukrajiny… a naši zastupitelé, namísto aby uklidňovali a pomohli, vyhlásí kvazi-náckovskou soutěž o pistole a nože,“ napsal Jiří P.

Víc si můžete přečíst třeba v článku na Blesk.cz.

Co na to říkáte vy?

Zbrojím - zbrojíš - Praha 8 zbrojí, alespoň podle lidí z ODS
13.04.2022

Zbrojím - zbrojíš - Praha 8 zbrojí, alespoň podle lidí z ODS